Als je flink geoefend hebt en de bekkenbodemspieren in goede conditie zijn, je ze zo te pakken hebt en dus er geen moeite meer voor hoeft te doen….. dan kom je in een fase waarin vooral onderhoud van groot belang is. maar hoe doe je dat?

Eigenlijk is het vooral belangrijk om de bekkenbodemspieren bewust te gebruiken om bijvoorbeeld buikdruk op te vangen. Dus altijd voorspannen bij hoesten niezen en tillen.

Kom je meer af van de fase waarin je bekkenbodem veel te strak stond, dan is het belangrijk je regelmatig bewust te zijn van de spanning van je spieren. Vaak gebeurt dit als er even wat meer spanning is op werk of in de privesfeer maar als je je daar bewust van bent kun je daar goed op reageren:

Ga als je bijvoorbeeld op je werk bent iets vaker naar het toilet. Ook als je niet moet plassen en ga dan rustig op de deksel zitten om je ademhaling naar beneden te kunnen brengen zoals elders op de site is besproken.

Ook tijdens een vergadering…… ga wat gedraaid zitten zodat je hoofd wat meer 1 kant uit moet draaien (klein beetje wokkelen) en stuur je ademhaling naar beneden.

Ben je geneigd je bekkenbodem te vergeten? Vooral bij het gewone trainen?

Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Er is een sticker, formaat visitekaartje-betaalpas, beschikbaar. Je kunt een verzoek indienen via deze mail en dan wordt deze je opgestuurd. Heel handig om het niet te vergeten!