Integrale Yoga en zwanger wil je lichamelijk en geestelijk op de geboorte van je kindje voorbereiden en je leren de innerlijke processen die zich tijdens en na je zwangerschapsperiode afspelen, bewust te worden en beter te doorgronden.
Tijdens deze yoga zal door middel van specifieke oefeningen het lichaam worden voorbereid op de bevalling.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, speciaal aangepast aan de persoonlijke toestand.

Ook staan er lichte meditaties op het programma om in contact te komen met de stilte in jezelf. De ongeboren baby is heel ontvankelijk voor de lichamelijke en geestelijke toestand van jou, maar ook van de partner. Door deze yoga leer je je hiervan bewust te zijn en deze te beïnvloeden. Voor het kind wordt een basis gelegd voor een harmonieuze ontwikkeling, die zal doorwerken in het verdere leven.

Wanneer kan ik starten?

Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen. Hoe eerder je komt, des te beter kan je je geestelijk en lichamelijk voorbereiden.

Tijdens de zwangerschapslessen wordt je samen met je partner uitgenodigd voor een partnerles. Dit houdt niet in theedrinken en een babbeltje maken, maar samen oefeningen doen die belangrijk zijn voor en tijdens de bevalling. Tijdens deze instructieles wordt uitgelegd wat de rol kan zijn van je partner voor en tijdens de bevalling.

De periode na je bevalling is heel bijzonder. Je leert je kindje, dat je negen maanden bij je gedragen hebt, kennen. Fysiek en emotioneel onderga je grote veranderingen. Na-zwangerschapsyoga helpt je daarmee om te gaan.

In deze periode is yoga er op gericht lichaam en geest te ontspannen en te versterken na de bevalling. Er worden specifieke oefeningen gedaan, zoals o.a. het versterken van je bekkenbodem- en (onder)rugspieren. Daarnaast zijn er ontspannings- en ademhalingsoefeningen en lichte meditaties. Ook wordt er ingegaan op het bewust aannemen van (voedings)houdingen om lichamelijke klachten te voorkomen en/of te verminderen. Deze les is heel geschikt voor vrouwen met bekkenklachten.

Men kan ongeveer 4 à 6 weken na de bevalling deelnemen.